Make your own free website on Tripod.com

Valkommen.gif (7722 bytes)dogsit.GIF (5644 bytes)

glasbrun.gif (6027 bytes)

 Hej    

Kul att du tittade in, känn dej varmt välkommen!

 

Kennelnamnet  JEGULINI´S har vi skapat genom att ta de första bokstäverna ur våra förnamn: Jeanette, Gunnar, Linda, Niklas och ett 's

Vi som är innehavare av kennel Jegulinis heter Gunnar & Linda Åberg och vi bor på  landet ca 1 mil söder om Örnsköldsvik, där örnen är vår symbol för staden, vi bor i  ett äldre hus som vi har renoverat. Både vi och hundarna stormtrivs det är ett fritt liv nära naturen.

Det här med att umgås genom nätet har blivit vår stora passion. När vår son  Niklas              fick dator, en Amiga i slutet av 70-talet, trodde vi aldrig att vi skulle få något  intresse för detta. Men, världen förändras och vi med den, och det gäller att hänga med, så att vi vet lite om av vad barnbarnen kommer att prata om i framtiden. De är ännu ganska små, så vi har ett visst försprång.

Vårt intresse för hundar har vi haft sedan barnsben, men då fick inte Gunnar eller jag ha egna hundar. Jag (Linda) sprang runt i samhället där jag bodde och frågade alla som hade hund, om jag fick gå ut med deras hund,  Det ställde de gärna upp på och jag gick dagligen ut med   jakthundar och sällskapshundar. Gunnar gjorde sin militärtjänstgöring  på Hundskolan i Sollefteå som minhundförare.

När vi så köpte vårt första hus -73, blev det äntligen dax för vår första hund.dogtricksm.gif (23664 bytes)

När vi sedan skulle bestämma ras blev det väldiga diskussioner, vilken ras vi skulle välja. Gunnar ville ha en Schäfer, jag ville ha en mindre hund. Sedan kom det en annons i ortstidningen om en omplaceringshund. På så sätt kom vi i kontakt med familjen Fastén Kennel Skean-Dhu, som då var bosatta här i Örnsköldsvik.

Hos dem träffade vi en West Highland White Terrier vid namn "Ludde" och det blev kärlek vid första ögonkastet. Vi tog honom med oss hem direkt. Vi var ofta hemma hos familjen Fastčn, där fick vi lära oss vardagsskötsel, trimmning m.m . Vid ett  av besöken fick vi träffa en Cairnterrier vid namn Fighting Baretta, en kille med det rätta cairntemperamentet.  På så sätt blev vi fast för rasen. Vi var med på den första träffen Cairnterrierklubben hade i Norrland, hos fam. Fastén, Där var många uppfödare från hela Sverige.

glasbrun.gif (6027 bytes)

Åren gick och 1987 köpte vi vår första Irish Softcoated Wheaten Terrier: Teinikedon Julkkis "Lotta" , hon kommer från Finland. Rasen var ännu relativt okänd   på den tiden, här hemma i Sverige och framför allt i Norrland. Vi träffade fam. Oksanen, Kennel Tenikedon, på en utställning och blev så imponerade av deras Tik Tenikedon Katinka att vi bokade en valp, Vi fick vänta 2 år på henne. Under tiden läste vi allt vi kom över om rasen. gick med i klubben, tog kontakt med andra som hade rasen m.m

Vi har endast någon kull per år för vi tycker det är viktigt, att se vad det blir av valparna, samt hjälpa och stötta deras ägare.

glasbrun.gif (6027 bytes)

Vi har deltagit på ett flertal kurser och träffar, anatomi, brukskurser, foderlära, lydnadskurser, avelslära, trimmningskurser och rasklubbskurser m.m. Dessa kurser gör att vi som har samma intresse träffas, det är ett trevligt sätt att umgås på ,  även att ta lärdom av varandra. Men som sagt, fullärd blir man aldrig, nya teorier och rön kommer till hela tiden och det gäller att hålla sig "ā jour". Men, det är det, som är spännande, det går ständigt framåt. Man utvecklas själv och måste ständigt ta lärdom av nya teorier. Vi är naturligtvis medlemmar av Svenska Kennelklubben, Svenska Terrierklubben, Svenska Wheaten Terrier Klubben, Svenska Cairnterrierklubben.


glasbrun.gif (6027 bytes)

Startsidan  Cairnterrier  Irish Softcoated Wheaten Terrier

  Länkar   Nytt    Gästbok