Make your own free website on Tripod.com

          Italien.gif (7570 bytes)

glasbrun.gif (6027 bytes)

mariani.jpg (19573 bytes)Våra italienska vänner, Carin och Maurizio Mariani,   bor mitt i centrum av Rom. De har blivit våra bästa vänner och vi har besökt dem ett par gånger. Deras gästfrihet är storslagen och man känner sig direkt som "hemma".  Maurizio är en mästerkock och kan trolla fram de mest fantastiska maträtter. Vår bekanskap började med att de köpte en valp av oss år 1990, Jegulini's Carl Butler, som blir nio år i december.
Butler har följande titlar:
Ch.Ital. Jr.EUW-90, Int. Sociale-92 &93

När vi hälsar på i Rom brukar Butler visa oss runt i staden, han är bekant med alla, speciellt slaktaren, de som jobbar i baren och för att inte glömma alla matställen som finns. När vi går med honom så säger alla "Butler, Butler" och vill ta i honom och ge en godbit.

  Carin och Maurizio blev utställningsintresserade och första showen blev Europautställningen 1990. Intresset fortsatte och 1994 köpte de sin andra Cairn, en tik: Tribuns Kamomill, dotter till vår  Jegulini's Häftiga Harry.  Carin har nu haft sin första kull, en mycket lyckat kombination och ur den har vi köpt en hane vid namn Artful Amadeus (barnbarn till Jegulini´s Häftiga Harry). "Tiger", som han heter till vardags,  charmade oss totalt när vi var på besök, en riktig Cairn med den rätta "rävglimten" i ögat.

butlersabani.jpg (9679 bytes)

Butler har även gjort reklam ...

Här är Butler och programledaren av "Collare D'Oro" 1994, en viktig italiensk hund-show som visas på Tv, där Ch. Jegulinis Carl-Butler deltog,  samt blev uttagen till semifinalen. Enbart 100 av Italiens mest vinstrikaste hundar blir inbjudna till denna Show.
Bilden: Butler blev även utvald att göra reklam för programmet i Tv-tidningarna.


milla.jpg (20974 bytes)

Itl Ch.Campione Sociale-95
Tribuns Kamomill
(e. Jegulinis Häftiga Harry, 2 Cert
u. Multi. Ch. Triuns Chloè)

 

 

Det är Kamomill som är mamma till Artful Amadeus "Tiger" , som numera bor hos oss.

tartari.jpg (11891 bytes)

Det här är Albero Tartari som vi har besökt. Alberto bor i Bologna och föder upp Cairn under Kennel namnet "Giorsal" och han ställer ut i hela Europa.
  Alberto är alltid gästvänlig och dom gånger vi har varit där har han bjudit på flotta middagar. Han visar gärna sina hundar som finns i kenneln och vi har även träffat några av hans valpköpare, alla lika gästvänliga.

 

 

GIORSAL SIGFRID

Alberto & CH INT IT Austriaco, Riproduttore,

San Marino,Club Sieger Svizzero,Top Cairn-95 in Italia

Alberto har köpt en valp av oss: en tik som heter Jegulini´s Himla Hedvig. Han kallar henne för Edi. Vi hoppas att han kommer att få mycket glädje av henne. Italienarna tycker att mat är bland det viktigast som finns och det får man som gäst verkligen bevis på. Resan från Rom till Alberto i Bologna är bara den en upplevelse. Landskapet är otroligt vackert. Vi brukar även åka förbi Florens, en underbar stad med många broar som man ser ifrån en utkiksplats uppe på en kulle. Italien är väl värt ett besök och vi längtar ständigt dit.

glasbrun.gif (6027 bytes)

Startsidan   Jegulinis  Cairnterrier   Cairnvalpar

Cairnalbum   Cairnrasstandard  Länkar    Nytt   Gästbok

Irish Softcoated Wheaten